Meetup

meetup_logoInleiding
Van alle behandelde social media op dit blog is dit social medium wellicht de onbekendste ondanks dat hij al lang bestaat. Het is namelijk in 2001 door Scott Heiferman en Peter Kamali opgericht. Wat is Meetup nu precies, waarmee onderscheidt het zich? Meetup focust zich op het bijelkaar brengen van mensen met dezelfde interesses zodat zij elkaar in real life kunnen ontmoeten. Door je postcode, stad en onderwerp in te vullen, kan je mensen vinden met dezelfde interesses bij jou in de buurt. Wereldwijd zijn er ruim 14 miljoen mensen lid van dit platform en vinden er maandelijks bijna 400.000 meetups plaats.

Verdienmodel
De organisatoren van iedere meetup betalen zogenaamde organizer dues. In principe is voor de gebruikers het platform gratis maar het kan ook zijn dat deze organisatoren dit gedeeltelijk doorrekenen naar de leden van de groep. In dat geval is dat op de pagina ook te zien.
Member Fee
Het kan ook zo zijn dat er sprake is van een Event Fee en dat ziet er dan als volgt uit.
Event Fee
Zowel voor de membership fee als de event fee verdient Meetup niets omdat dit afspraken zijn tussen de organisator en de leden. De enige inkomsten komen in dit geval dus van de organisator. Er zijn drie verschillende mogelijkheden:
$72,- voor 6 maanden
$45,- voor 3 maanden
$19,- per maand

Voor deze kosten kan een organisator maximaal drie Meetup groepen tegelijkertijd beheren. Dit gaat overigens met een no cure no pay systeem en het is dus mogelijk je geld terug te krijgen indien je niet tevreden bent.

Interessant voor bedrijven?
Het is mogelijk voor bedrijven om meetups te organisern of sponsoren en het op deze manier als marketingtool in te zetten. Erg effectief is het echter niet. Er bestaat ook geen mogelijkheid om te adverteren.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s