Bedrijfsopdrachten

Website optimalisatie
Voor de site van tandarts praktijk Van Reij heb ik een basis website optimalisatie geschreven en gekeken naar de meta tags van de pagina’s. Omdat er geen budget is om de usability of SEO uit te laten voeren, heb ik zelf de zaken aangepakt die ik kon verbeteren. Tot nu toe hebben we tijdens de minor alleen geanalyseerd en beschreven en het was nu erg leuk om sommige zaken zoals meta tags en zo’n Google Maps kaartje ook daadwerkelijk door te voeren. Deze praktische kant heb ik zo nu en dan toch gemist en is wel erg leuk en leerzaam om te bekijken en doen. De eigenaar van de tandarts praktijk heeft aangegeven erg blij te zijn dat de site er nu beter verzorgd uitziet.
De uitwerking is hier te vinden.

SEO analyse De Santenkraam
Voor Speel-o-theek De Santenkraam heb ik een SEO analyse uitgevoerd voor zowel de homepagina als de contactpagina. De opdracht is gecommuniceerd en op sommige vlakken heb ik waar nodig nog toelichting gegeven. Daarnaast is er aangegeven dat ze in het vervolg rekening gaan houden met het gebruik van zoekwoorden in onder andere de headings en ook zal er bijvoorbeeld een Google Maps kaartje worden toegevoegd. Persoonlijk valt mij op hoeveel bedrijven de description niet benutten. Dit is gemakkelijk te gebruiken en hier kunnen veel zoekwoorden in worden verwerkt. Daarnaast gebruiken veel mensen dit om vast te stellen of het een pagina is die ze willen bezoeken. Als deze description een rommeltje is, zal de potentiële bezoeker wellicht vroegtijdig afhaken. Doordat ik meerdere SEO analyses heb uitgevoerd tijdens de minor, begin ik meer zicht te krijgen op de belangrijke zaken en krijg ik meer handigheid en oog voor sommige onderdelen. Als ik terugkijk op de trainingen en wat ik sindsdien geleerd heb, is dit een gigantisch verschil. Het zal een onderwerp zijn wat ik moet blijven volgen, omdat de importantie van verschillende onderdelen constant kan veranderen vanwege de veranderingen in het algoritme van Google. Dit maakt het voor mij persoonlijk juist ook een interessant onderwerp.

De SEO analyse is hier te vinden.

SEO analyse De Zwinwachter
Een kennis zou graag het vakantiehuisje vaker verhuren en daarvoor is het een goed begin om de website beter vindbaar te maken. Ik heb daarom aangeboden de site op deze vlakken te bekijken en aanbevelingen te doen. De analyse is hier te vinden. Praktische tips zijn verder gecommuniceerd. De opdrachtgever had geen flauw idee dat er zoveel mogelijkheden zijn waarmee de website verbeterd kan worden en die de vindbaarheid verbeteren. Een aantal zaken zullen te complex zijn om zelf uit te voeren, maar er zijn ook zeker dingen die wel gemakkelijk uitgevoerd kunnen worden. Zo kan de tekst op de pagina’s eenvoudig worden benut voor de zoekwoorden en ook de inrichting van de contactpagina is geen probleem. Daarnaast kunnen de zeer belangrijke onderdelen paginanaam en description ook aangepast worden. Al met al een zeer positieve reactie en ik hoop dat het wat gaat opleveren. Voor mij heeft het in ieder geval bijgedragen aan mijn SEO capaciteiten.

In de trainingen krijgen we enigszins een idee van hetgeen SEO inhoudt. Ik heb zelf echter ervaren dat ik er pas grip op kreeg toen ik er zelf mee aan de slag ben gegaan. Het interview met Ektor Tsolodimos heeft mij ook geholpen om een goed beeld te vormen van wat SEO is en hoe bedrijven het kunnen inzetten. Persoonlijk spreekt mij dit onderwerp zeer aan omdat ik het als een spel zie waarbij degene die het het slimst weet in te zetten kan winnen en niet degene met het grootste marketingbudget de grootste kans maakt te winnen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s